Arbeids Perspectief Actieplan (APA)

 

Wil je méér uit jezelf halen? De ideale functie ontdekken? Opnieuw jouw koers bepalen? Weten wat je wilt?
Veel vragen die je niet zomaar even in je eentje beantwoordt. Je weet wel dat de situatie waar je nu in zit je niet meer de voldoening geeft die je had. Je werk verandert en lijkt niet meer te passen. Of je werkgever wil afscheid van je nemen, of jij wilt zelf afscheid nemen. Dan komt er veel op je af. Hierbij is veel zelfkennis nodig.

Je bent al een tijdje op zoek, maar de focus ontbreekt. Hoe kom je verder? Misschien is het nu eindelijk tijd om daar ondersteuning bij te zoeken. Loopbaan Sneek helpt jou op weg.

Plan van aanpak

Samen met jou maakt de coach van Loopbaan Sneek een arbeidsmarktplan.
Hoe doen wij dat? Wij gaan samen met jou op ontdekking. Je leert jezelf goed kennen en je weet wat je wilt.  Je ontdekt waar jij pretlichtjes van krijgt en wat je kan betekenen voor een werkgever of opdrachtgever. Wat is jouw unieke toegevoegde waarde? Je krijgt inzicht in wat voor jou je drijfveren in werk zijn.

Aan het eind van dit traject heb jij je Arbeids Perspectief Actieplan klaar. Compleet met een plan van aanpak: hoe kom je van de huidige naar de gewenste situatie, wat ga je doen en wanneer.

Als werknemer op zoek gaan naar een baan die bij je past, is als het ware een proces van jezelf verkopen, op de juiste plaats, op een manier die bij jou past, en zoals je bent.

De vijf P’s die jij in jouw persoonlijke Arbeids Perspectief Plan gaat uitwerken zijn:
1. De persoon of ‘Personality’ die je bent.
2. Het product dat je te bieden hebt een product met een intrinsieke waarde, die jezelf onderkent en kunt garanderen. Dit kan een tastbaar product zijn, maar ook een kwaliteit of vaardigheid.
3. De plaats waar je product nodig is; er wordt een markt voor het product gezocht; waar bied je jezelf en je product aan, op welke manier en op welk tijdstip?
4. De presentatie en promotie van je product; het product wordt ‘aan de man gebracht’ op een manier die past bij het product en de potentiële doelgroep.
5. De prijs die je waard bent de opbrengsten moeten de investeringen goedmaken; de prijs wordt zorgvuldig bepaald (arbeidsvoorwaarden, zoekprofiel).
6. Met dit plan ga je op een gestructureerde manier het werk vinden dat bij je past!

 

En actie: solliciteren, persoonlijke marketing en netwerken

Je weet wat jouw ideale baan is en welke oplossing jij bent voor het probleem van de werkgever of opdrachtgever. In welke werkomgeving jouw talenten het beste tot hun recht komen. Welke branches mogelijkheden voor jou bieden. Kortom, je weet wat je wilt, maar hoe word je zichtbaar voor werk- en opdrachtgevers?
Zeker als je het lastig vindt om een motivatiebrief te schrijven en nog niet de moed hebt gevonden voor netwerk- of sollicitatiegesprekken.

Wil je meer ondernemen om je doel te bereiken, focus aan te brengen en in actie te komen? Om sollicitatie- en netwerkgesprekken te voeren en daarmee de kans op een nieuwe baan vergroten? Dan biedt Loopbaan Sneek jou een betrokken én resultaatgerichte coach die jou naar die nieuwe baan leidt.

 

Methode

Tijdens een loopbaansessie optimaliseer jij je CV en je LinkedIn profiel en zorg je ervoor dat;

  • Jouw CV op maat is voor de functies waarop je solliciteert
  • Je een treffend en passend profielschets hebt, die je kunt gebruiken voor je CV en LinkedIn profiel
  • Je LinkedIn profiel compleet en goed vindbaar is, voor de recruiter en HR adviseur
  • Je je netwerk in kaart brengt
  • je je voorbereid op een ‘pitch’, een verkooppraatje
  • je leert een doelgericht netwerkgesprek aan te gaan

Daarna staan wij je nog 3 maanden tot je beschikking door middel van e-coaching. Hoe verlopen je sollicitatieactiviteiten, de netwerkgesprekken, de acties die je gepland hebt? We beantwoorden je vragen en we ondersteunen je met tips en adviezen tijdens het solliciteren.

 

Resultaat

Aan het einde van het traject is de opbrengst:

  • Duidelijke focus op het vinden van nieuw werk;
  • Online zichtbaar op LinkedIn;
  • De beschikking over een professioneel klankbord met ruime kennis van de arbeidsmarkt en meer dan 20 jaar ervaring in arbeidsmarktgerichte functies.
  • Optimaal gebruik van jouw en ons netwerk

 

Met Loopbaan Sneek sla jij een brug naar succes